Ohjeita tennismailan valintaa varten

Nykyään mailoissa on suuri valikoima tuotemerkkejä ja mailamalleja, mikä voi vaikeuttaa itselle sopivan mailan valitsemista. Tähän alle olemme keränneet tärkeimpiä tekijöitä, jotka kannattaa muistaa ennen mailan valintaa.

Perusajatuksena on, että sinun tulee valita maila, joka sopii pelityyliisi ja pelin tasoosi. Tämä voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta totuus on, että monet ostavat mailan, joka on todellisuudessa liian vaikea käsitellä. Jotta saat hyvän käsityksen valintaan vaikuttavista asioista, kerromme alla, miten mailan kehysleveys, jänteet, osuma-alue, paino sekä grippikoko vaikuttavat mailan ominaisuuksiin.

 

Mikä kehysleveys sopii sinulle?

Kehysleveydellä, tai kehyksen profiililla, kuten sitä usein kutsutaan, on suuri vaikutus mailan peliominaisuuksiin. Kapea kehysleveys tarkoittaa, että maila on kontrollisuuntautunut ja siinä on suhteellisen pieni sweetspot eli ihanteellinen osumakohta. Nämä mallit sopivat useimmiten taitaville pelaajille, jotka tuottavat lyöntiin paljon vauhtia itse ja joilla on erittäin kehittynyt osuma palloon. Koska kontrolli ja lyönnin nopeus ovat vastakkaisia voimia, tuottavat nämä mailat nopeutta lyöntiin melko rajoitetusti. Kapeassa kehyksen profiilissa on usein enemmän joustavuutta, jolloin maila ei vastaa yhtä nopeasti pelaajan osuessa palloon.

Leveämmällä kehyksellä varustettu maila tuottaa puolestaan enemmän nopeutta lyöntiin, minkä vuoksi pelaajan ei tarvitse tuottaa kaikkea vauhtia lyöntiin itse. Näissä mailoissa on yleensä myös suurempi sweetspot ja ne ovat helpommin käsiteltäviä, mikä sopii hyvin kuntoilijoille.

 

Jänteiden vaikutus

Tiheämpi mailan jännitys lisää mailan käsittelyyn kontrollia, minkä takia tällaista jännitystä käytetään useimmiten kapean kehysleveyden kanssa. Löysempi jännitys saa aikaan mailan, joka tuottaa palloon helpommin kovan vauhdin. Löysempää jännitystä on kuitenkin mahdollista käyttää myös kapean kehysleveyden kanssa. Mailan jännitystä ei voi vaihtaa uudelleenjännityksen yhteydessä. Yleiset jännitykset ovat esimerkiksi 16x19 ja 18x20.

 

Osuma-alue

Mailan osuma-alue on yleisesti 95-105 sq. inch välillä. Pienemmällä osuma-alueella varustetuissa mailoissa on yleensä myös pienempi sweetspot (osuma-alueen osa, joka antaa puhtaan osuman palloon), mikä tekee näistä mailoista vaikeampia pelata. Toisaalta, täydellinen osuma on parempi mailassa, jossa on pieni sweetpot. Sinun on siis löydettävä tasapaino ajatellen pelin tasoasi sekä punnittava mailan muita ominaisuuksia osuma-alueen valinnan yhteydessä.

 

Paino

Mailan paino on yleensä 275-325 gramman välillä. Kehitys on saanut aikaan sen, että mailat ovat nykyään kevyempiä ja helpompia käsitellä kuin koskaan ennen tinkimättä kuitenkaan liikaa vauhtiominaisuuksista. Raskaampi maila mielletään usein vakaammaksi ja varmemmaksi osuessa palloon. Tässä kategoriassa meillä täällä mailat24.fi:ssä on kyse enemmän siitä, millaisia ominaisuuksia etsit kuin siitä, millä tasolla pelaat. Nykyään löytyy kevyitä mailoja, jotka tuottavat hyvin vauhtia ja päinvastoin.

 

Grippikoko on tärkeä 

Oikean grippikoon valitseminen on erittäin tärkeää, mitä ei valitettavasti huomioida tarpeeksi. Voidaan olettaa, että miespelaajat käyttävät yleensä kokoa 3 (4 3/8) ja naispelaajat kokoa 2 (4 1/4). Tämä on kuitenkin vain yleinen mitta, ja siksi jokaisen pelaajan tulee valita grippikoko riippuen pelityylistä, käden koosta jne. Väärän koon valitseminen vaikuttaa paitsi peliin, mutta se voi johtaa myös ns. tenniskyynärpään kehittymiseen.

Me mailat24.fi:ssä toivomme, että tämä yhteenveto tekee valintasi hieman helpommaksi. Jos kuitenkin olet vielä epävarma, ota meihin yhteyttä niin autamme mielellämme sinua eteenpäin harrastuksessasi!

 

Valitse oikea kahvakoko

Ostaessasi tennismailan voit valita gripin koon.Yleisimmät koot näkyvät tässä taulukossa.

  Europa USA
Naiset tai pienikätiset 4 - 1/4
Vakiokoko, noin 95 % kaikista miehistä 3 4 - 3/8
Erittäin suuret kädet 4 4 - 1/2

 

Mailat24 Logo
Betaltjänster
Frakttjänster

© 2023 Mailat24. All rights reserved.