Tietosuoja Mailat24:lla

Henkilötietojen tietosuoja on meille tärkeää. Haluamme, että asiakkaasta tapamme kerätä ja käsitellä henkilötietoja on turvallinen. Seuraavaksi on tarkoitus kertoa, kuinka me Mailat24:lla käsittelemme henkilötietoja.

 

Kuka on vastuussa henkilötietojen käsittelystä?

Vastuussa henkilötietojesi keräämisestä ja käsittelystä on Racketspecialisten Norden AB (org. nro 556812–0538).

 

Mitä henkilötiedot ovat?

Kun tilaat tuotteita meiltä, hyväksyt, että säilytämme ja käytämme henkilötietojasi tässä dokumentissa kuvailtujen käytänteiden mukaisesti. Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, jotka liittyvät joko suoraan tai epäsuoraan yksittäiseen henkilöön.

 

Asiakkaan oikeudet

Yleisen tietosuoja-asetuksen eli GDPR:n mukaisesti (General Data Protection Regulation) asiakkaalla tai rekisteröidyllä on erinäisiä oikeuksia, kuten saada tietoja henkilötietojensa käsittelystä. Tietosuoja-asetuksen mukaan sinulla on oikeus


- peruuttaa suostumus henkilötietojen käsittelyyn
- tutustua tietoihisi
- oikaista tietoja ja vastustaa tietojen käsittelyä
- poistaa tiedot ja rajoittaa tietojen käsittelyä
- tehdä valitus
- siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Lisätietoa oikeuksistasi saat Suomessa tietosuojavaltuutetulta. Mikäli haluat ottaa yhteyttä Mailat24:een oikeuksiisi liittyen, tee se joko sähköpostilla tai kirjeitse.

 

Miten keräämme henkilötietojasi?

Mailat24 kerää suurimman osan henkilötiedoista suoraan asiakkaalta. Keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi, kun

- rekisteröidyt verkkosivuillamme tai tilaat tuotteitamme tai palveluitamme
- täytät vapaaehtoisesti asiakastyytyväisyyskyselyn tai annat palautetta palautekanavissamme, kuten sähköpostilla
- selaimesi evästeiden kautta, kun käytät verkkosivujamme
- otat meihin yhteyttä yllä mainituissa tai muissa tilanteissa.

 

Kenelle annamme henkilötietojasi?

Emme koskaan myy henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle. Jaamme henkilötietojasi vain toimittajillemme ja partnereillemme, jotka ovat välttämättömiä palveluidemme toimitusketjussa ja jotka kuuluvat seuraaviin kategorioihin:

- Esimerkiksi IT-, markkinointi-, asiakaspalvelu- tai maksupalveluihin liittyvien palveluiden toimittajat sekä EU:ssa/ETA-alueella että niiden ulkopuolella.
- Rahti- ja maksuratkaisujen toimittajat.

 

Mailat24 käsittelee henkilötietojasi seuraavissa tilanteissa:

1.    Kun vierailet kotisivuillamme, teet ostoksia verkkosivuillamme tai rekisteröidyt käyttäjäksi

Kerättävät tiedot:

- Nimesi ja yhteystietosi (osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero)
- Henkilötunnus
- IP-osoite
- Tietoa ostamistasi tai tilaamistasi tuotteista/palveluista
- Maksutiedot

Tietojen keräämisen tarkoitus::

- Käsitellä tilauksesi ja toimittaa ostoksesi
- Hallinnoida tiliäsi
- Käsitellä maksuja ja lähettää elektroninen kuitti
- Markkinointi, esimerkiksi uutiskirjeen lähettäminen sähköpostitse
- Asiakastyytyväisyyskyselyiden lähetys

Näiden käytäntöjen oikeudellisena perustana on sopimusten noudattaminen, etujen punninta ja lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen.

Henkilötietoja säilytämme niin kauan kuin se on tarpeen asiakasta palvellaksemme tai niin kauan kuin laki sitä vaatii. Tämän jälkeen tiedot tuhotaan. Säilytämme tilaustietojasi kirjanpitolain edellyttämällä tavalla 7 vuotta. Säilytämme myös sähköpostiosoitteen markkinointia varten ja jäsenyyteen liittyviä tietoja niin kauan, kuin tiedot ovat aktiivisia.

 

2.    Kun otat meihin yhteyttä ostoksen katumisen, palautuksen, reklamaation tai muun vastaavan asian takia

Kerättävät tiedot:

- Yhteystietosi (nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, maksutiedot, tapaushistoria)
- Liittämäsi asiakirjat (esim. kuitti)
- Tietoa tuotteista, jotka ostit tai tilasit
- Tietoa yhteydenotoistasi asiakaspalveluumme – nauhoitetut puhelut, chat-keskustelut ja sähköpostit

Tietojen keräämisen tarkoitus: 

- Käsitellä tapaus ja vastata kysymyksiin tai valitukseen
- Käsitellä reklamaatio, ostoksen katuminen tai toimituksen palautus 
- Tarkistaa tapauksen laatuongelmat ja tilastoida tiedot palvelutasomme parantamiseksi
- Tapauksen seuranta

Näiden käytäntöjen oikeusperusteena on sopimusten noudattaminen, etujen punninta ja lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen.

Henkilötietoja säilytämme niin kauan kuin se on tarpeen asiakasta palvellaksemme tai niin kauan kuin laki sitä vaatii. Tämän jälkeen tiedot tuhotaan.

 

3.    Kun laki velvoittaa, tai meillä on muita intressejä luovuttaa henkilötietoja viranomaisille tai muille tahoille

Tietyissä tapauksissa meillä on velvollisuus käsitellä henkilötietojasi myös muuten kuin yllä esitetyissä tapauksissa. Meillä on lakisääteinen velvollisuus luovuttaa henkilötietojasi kirjanpitovelvollisuuden mukaisesti tai viranomaisen, esimerkiksi poliisin tai tuomioistuimen, pyynnöstä, intressipunninta päätöstä tukien. 

Mailat24 voi tietyissä tapauksissa antaa tietoja myös muille toimijoille kuin viranomaisille, mikäli se on välttämätöntä oikeuksiemme turvaamiseksi. Esimerkiksi tietoja voidaan luovuttaa vakuutusyhtiölle tai muulle taholle, jos Mailat24 on nostanut kanteen tai puolustautuu kannetta vastaan.

 

Miten suojaamme henkilötietosi?

Tietosuoja-asetuksen mukaisesti henkilötietojen käsittelyn perustana on systemaattinen ja jatkuva tietosuojatyö niin kutsutun sisäänrakennetun tietosuojan mukaisesti. Tämän toimintatavan tarkoituksena on parantaa jatkuvasti tietosuojaa, mikä vaatii organisaation, turvallisuuden, osaamisen ja järjestelmätason jatkuvaa kehittämistä. Tietoturva tarkoittaa, että tiedot ovat jäljitettävissä, saatavilla, ne eivät vääristy ajan kuluessa eikä tietojen salassapitovelvollisuutta rikota.

Pidämme huolta tietosuojasta jatkuvasti seuraavien käytänteiden avulla:

- Varmuuskopioinnin rutiinit
- Henkilötietojen tallentamisen rutiinit
- Palomuuri
- Tietojen anonymisointi
- Tietojen salaus
- Sisäänkirjautuminen
- Salasanan suojaaminen

 

Evästeet (cookies)

Kun vierailet nettisivuillamme, saatamme kerätä sinusta tietoja automaattisesti evästeiden avulla. Käytämme evästeitä parantaaksemme verkkosivujemme käyttäjäkokemusta analysoimalla, miten asiakas käyttää sivustoamme. Lue lisää: https://www.mailat24.fi/cookies/.

 

Miten voin kieltää sähköisen suoramarkkinoinnin?

Haluamme lähettää sinulle tietoa vain tuotteista ja palveluista, joiden uskoisimme kiinnostavan sinua. Asiakkaalla on oikeus koska tahansa kieltää Mailat24:n suoramarkkinointi. Kun et halua saada meiltä enää yhteydenottoja markkinointitarkoituksessa, olethan yhteydessä meihin joko sähköpostitse tai postitse.

 

Näin otat meihin yhteyttä:

Mikäli sinulla herää kysyttävää yrityksemme tietosuojakäytänteistä, säilyttämistämme henkilötiedoistasi tai mikäli haluat käyttää tietosuojaan liittyvää oikeuttasi, ota meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla:

Sähköposti: info@mailat24.fi

Puhelin: 09 42 45 05 24

Postiosoite: Birger Dahlerus väg 12, 176 69 Järfälla, Sverige